Stichting De Juiste Schakel
/


 

Wij willen ervoor zorgen dat alle betrokkenen bij huiselijk geweld, geschakeld worden aan de juiste hulpverlenende organisaties.

Hulpapp.nl is nu live

Het project is klaar: de Hulpapp is live. Vanaf 26 november kunnen de inwoners van de regio Zaanstreek-Waterland snel de juiste hulp vinden.

We zijn momenteel bezig met een pilot project in de regio Zaanstreek - Waterland (Z-W) om de betrokkenen van huiselijk geweld te helpen aan de juiste hulp en juiste informatie. Met betrokkenen bedoelen we iedereen van hulpzoekende tot de buurvrouw, broer of hulpverlener, enz. Of je nu zelf op zoek bent of voor iemand hulp zoekt. Je krijgt alle hulp uit jouw gemeente aangeboden.
www.hulpapp.nl zal gevuld worden met landelijke, regionale en lokale organisaties en/of initiatieven. Kort gezegd: Je hebt straks een stukje van de sociale kaart in jouw broekzak. 

De Hulpapp verstrekt bovendien informatie over:
  
- Artikelen
  
- Blogs
  
- Aanbod van cursussen en trainingen

Hulpapp.nl weet in welke gemeente/regio je ongeveer bent en op welk tijdstip je hulp zoekt of wilt praten. Je krijgt dan de organisaties aangeboden, die op dat moment bereikbaar zijn.  
Momenteel bekijken de hulpverleners de app zodat we zeker weten dat de app goed werkt en voldoende gevuld is per gemeente in de voornoemde regio. 
Vanaf februari zal de Hulpapp uitgebreid gepromoot worden mede door de regio Z-W en hopen wij zoveel mogelijk betrokkenen te helpen. 

De Hulpapp wordt getoond in jouw webbrowser of je kan hem downloaden op de telefoon nadat je de website hebt geopend. De app zal niet in de App Store te vinden zijn. In www.hulpapp.nl zoek je op gemeente zoals Zaanstad of Edam-Volendam, enz. 

Partijen die al hebben toegezegd ermee te gaan werken zijn onder andere:
 
- Veilig Thuis regio Zaanstreek- Waterland

   - Politie regio Zaanstreek- Waterland


   - Reclassering regio Zaanstreek-Waterland


   - Wijkteams en lokale organisaties (bijv. Straathoekwerk)

De app/website is beschikbaar voor verschillende mobiele telefoons (Android, IOS). Bovendien kan de Hulpapp bekeken worden op een laptop of PC: Chrome, Firefox, Safari.

De Hulpapp wordt nog niet getoond als je gaat zoeken op Google, dus is het belangrijk het gehele adres in de browser regel te zetten.

Klik snel eens op: www.hulpapp.nl


Wat doen wij?

Stichting De Juiste Schakel verbindt slachtoffers en hulpverleners met elkaar.


Waarom doen wij dit? - Missie

Het is onze missie om elke betrokkene te schakelen aan de juiste hulp.